HELSINGIN TRIKKAUSKURSSIT

”Missaat 100% tilanteista joihin et tartu!”

Suomen suosituimmat trikkauskurssit myös Helsingissä!

Etkö ole varma haluatko tulla koko kaudeksi? Osta kertalippu tunneille ja tule testaamaan!

Kevätkauden lippu on voimassa 15.1. – 5.5.2024
(ei tunteja hiihtolomaviikolla)

Mikäli haluat maksaa kausimaksusi useammassa erässä, lähetä meille sähköpostia: gym(at)legendtrick.com

KEVÄÄN 2024 TRIKKAUSKURSSIT HELSINGISSÄ

 

PERJANTAI – Skillz Gym / Open Level & Open Age

Treenit 15.1. – 5.5.2024 , yhteensä 15 kertaa. (ei tuntia hiihtolomaviikolla)

Perjantaisin klo 19 – 20
Paikka: Skillz Gym, Energiakatu 3
Ohjaaja: Johannes Anttila 

————————-

SUNNUNTAI – Kivikko / Open Level & Open Age

Treenit 15.1. – 5.5.2024 , yhteensä 15 kertaa. (ei tuntia hiihtolomaviikolla)

Sunnuntaisin klo 11 – 12
Paikka: Kivikon voimistelusali (Kivikon hiihtohalli)
Ohjaaja: Johannes Anttila 

TULLESSASI ENSIMMÄISTÄ KERTAA TREENEIHIN:
1. Huoltaja tai yli 18v harrastaja allekirjoittaa käyttösäännöt & vastuuvapautuslomakkeen TÄÄLTÄ
2. Varaa paikka haluamaltasi tunnilta TÄÄLTÄ (vaatii rekisteröitymisen, paikka varataan joka kerta tunnille saapuessa. Kun ostat kevätkauden lipun, varaamme sinulle paikan koko kevääksi varattuasi ensin paikan ensimmäiseltä viikolta 15. – 21.1.2024 )
3. Osta haluamasi lipputuote TÄÄLTÄ.

 

Ilmoittaudu mukaan näin:

LISÄÄ ITSELUOTTAMUSTA

Opi kanssamme temppuja, joista et olisi uskaltanut unelmoida edes villeimmissä unelmissasi. Lähdemme liikkeelle aivan perusteista ja pidämme huolta että harrastajamme oppivat mahdollisimman turvallisesti ja nopeasti.

TYTÖILLE, POJILLE, NAISILLE JA MIEHILLE

Moni kuvittelee että trikkauksen voi aloittaa vain liikunnalliset nuoret. Se ei ole laisinkaan totta. Et tarvitse minkäänlaista aikaisempaa taustaa aloittaaksesi. Tunneillemme ovat tervetulleita kaikki 7-77-vuotiaat sukupuolesta riippumatta.

SUOMEN SUOSITUINTA TRIKKAUS- JA AKROBATIAOPETUSTA

Ohjaajamme ovat kilpailleet, esiintyneet ja opettaneet trikkausta yli 20:ssä maassa ja edustavat Suomen ehdotonta huippua. LegendTrick Gym perusti Pohjoismaiden ensimmäisen trikkaussalin Tampereelle maaliskuussa 2019.

KURSSIN OHJAAJA JOHANNES
ANTTILA ON SUOMEN
TRIKKAUKSEN KÄRKINIMI

MITÄ TRIKKAUS ON?

Trikkaus (engl. Tricking) on näyttävä liikunnallinen laji, joka koostuu erilaisten taistelulajien, akrobaattisen voimistelun ja muiden vastaavien lajien näyttävimmistä tempuista, joista trikkaaja pyrkii tekemään mahdollisimman sulavan ja näyttävän kokonaisuuden käyttämällä erilaisia potkuja, voltteja ja kierteitä.

Video kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Katso TÄSTÄ mitä trikkaus on.

Lue mitä oppilaamme sanovat meistä

-LegendTrickillä on aina tosi hauskaa ja siellä on tosi paljon mukavia kavereita
-Potkutyynyihin potkiminen on Superhauskaa kun niistä kuuluu aina niin iso ääni kun potkaisee kovaa
-Trikkaus on paljon kivempaa kun Kilpatelinevoimistelu
-Voltit on huikeita kun tuntee että lentää, varsinkin korkeissa arabi-bäkeissä permannolla

Neo Kopakkala

7v trikkaaja

Ihan mahtava paikka! Tosi mukava treenata itselleen melko tuntematonta lajia kun treeneissä on aina niin hyvä ilmapiiri. Oon 3kk nyt käynyt ja oppinut sikana uusia siistejä temppuja, vahva suositus LegendTrick Gymille🔥

Nino ärling

22v

Nimesi menee täällä
Artikkeli trikkauksesta

 

Trikkaus Helsinki


Asutko pääkaupunkiseudulla? Oletko kiinnostunut trikkauksesta? Onko lapsesi kiinnostunut trikkauksesta? Jos vastasit kyllä yhteenkään näistä kysymyksistä, lue tämä juttu.

 Syksyllä 2020 aloitettu toiminta on vetänyt puoleensa koko ajan enemmän harrastajia.

Toiminnan yhteisöllisyys ja asiantuntevat ohjaajat antavat laadukkaan ja turvallisen kokemuksen niin kokeneille kuin aloittelevillekin harrastajille.

Syksyllä 2020 Helsingin trikkauskurssi järjestettiin sunnuntaisin klo 10:00 – 11:00 Kivikossa. Ohjaajina toimivat kokeneet ammattilaiset Johannes Anttila ja Topi Rantanen. 

Haastattelimme harrastajia, heidän vanhempiaan sekä ohjaajia, jotka kaikki ovat erittäin tyytyväisiä Legend Trick Gymin toimintaan Helsingissä.

Legend Trick Gym on moninkertaisen trikkauksen euroopan mestarin Vellu Saarelan perustama ja johtama, lajiin erikoistunut huippuosaaja, jonka Tampereen toiminnot varataan hetkessä loppuun.

Nyt onkin ainutlaatuinen mahdollisuus päästä alan spesialistien ohjaukseen Helsingissä keväälle 2021.

Vanhempien kokemuksia lasten harrastuksesta

 

Numu & Amis

 

Mikä Legend Trick Gymin/ Trikkaus Helsinki toiminnassa on parasta lapsellesi?

Lapset saavat liikkua ja energiaa. He käyttävät energiaa positviisella tavalla.

 

Suosittelisitko vanhempana tätä toimintaa?

Sanoisin, että tuokaa muutkin vanhemmat lapsenne tänne, koska täällä on hyvä ja sosiaalinen fiilis. Lapset saavat liikkua ja tämä on hyvää vastapainoa kännykällä ja tabletilla ololle tai television katselulle. Tämä antaa hyvää energiaa ja iloa.

 

Miten näet yhteisöllisyyden täällä?

Täällä on paljon ihmisiä ja kaikki liikkuvat sekä hymyilevät. Tämä on hyvää yhdessä tekemistä.

 

Oskar & Lauri

 

Lauri, mikä tässä toiminnassa on parasta Oskarille?

Muutama kuukausi sitten en edes tiennyt, että mitä trikkaus on. Poikani kertoi minulle lajista ja oli itsenäisesti harjoittelutkin jo temppuja.

Asiaa enemmän selviteltyäni löysin Vellu Saarelan Legend Trick Gymin Tampereelta ja tajusin samalla lajin hienouden. Oskar on kokeillut monia lajeja aikaisemmin, mutta tämä oli ensimmäinen, jonka hän itse halusi todella kovasti aloittaa. Oskar on nyt täysin lajiin hurahtanut ja hyvä niin. Tällainen voi kantaa läpi koko elämän terveellisenä ja liikunnallisena elämäntapana.

 

Suosittelisitko tätä muille vanhemmille, jotka miettivät lastensa harrastuksia?

Ehdottomasti. Täällä on huikean tsemppaava ja positiivinen fiilis, joka kumpuaa liikunnan ilosta ja ohjaajien ammattitaidosta. En voisi parempaa toivoa lapselleni.

Helsingin trikkausohjaajat esittelyssä

 

Johannes Anttila, Trikkaaja / Trikkauksen ohjaaja

 

Mikä sai sinut aloittamaan trikkauksen?

Äiti ilmoitti minut harrastamaan uimahyppyjä, kun olin 10-vuotias. Innostuin volteista ja päädyin telinevoimistelun alkeisryhmään. Sielläkin voltit kiinnostivat ja kaikki muu telinevoimistelussa tuntui tylsältä. Törmäsin harjoituksissa poikiin, jotka olivat harrastaneet freerunningia jo jonkin aikaa. He tekivät YouTubeen videoita tempuistaan. Aloin itse tekemään samaa: voltteja vapaalla tyylillä trampoliinilla, maalla ja korokkeilta. Kutsuimme muistaakseni sillioin tätä trikkaukseksi. Aloin kuvaamaan temppujani säännöllisesti ja kehitykseni räjähti käyntiin.

 

Linkki blogissa upotettuna: (Kehitykseni trikkaajana 2011–2020:

https://www.youtube.com/watch?v=DUDIqVopWd4).

 

Tein koko ajan vaativampia ja vaativampia volttisarjoja maalla. Sitä voisi kutsua trikkaukseksi, mutta potkuja en tehnyt lainkaan vielä silloin. Taisin olla 16 tai 17, kun tajusin, että trikkaajan tulee osata myös potkuja. Aloin pikkuhiljaa lisäämään niitä temppukirjooni ja näin minusta tuli omissa silmissäni virallisesti trikkaaja.

 

Mitä trikkaus on?

Mikä kenellekin trikkaus on, riippuu siitä, että miten sen määrittelee. Yleisimmin se määritellään yhdistelmäksi voltteja, potkuja ja kierteitä. Näitä elementtejä voi yhdistellä joko sarjoissa tai jopa yksittäisissä liikkeissä. Joidenkin ihmisten mielestä trikkaajan pitää osata hyödyntää kaikkia elementtejä ja joidenkin mielestä riittää, kun osaa tehdä jotain trikkausliikkeitä. Itse olen jälkimmäisen kannalla. Uskon kuitenkin, että eniten lajista saa irti, kun osaa hyödyntää kaikkia sen elementtejä, eikä vain yhtä tai kahta.

 

Olet 24-vuotias ja olet täällä Kivikon salilla sunnuntaina aamulla lämmittelemässä klo 9:15. Mitä trikkaus merkitsee sinulle?

Trikkaus on minulle intohimo, tapa ilmaista itseäni ja kaiken kaikkiaan paras harrastus, mitä koskaan voisin toivoa. Tuntuu, että mitä pidempään tätä harrastan, sitä enemmän saan tästä nautintoa ja sisältöä elämääni. Nälkä ikään kuin kasvaa syödessä. Mitä enemmän opin, sitä enemmän haluan oppia lisää.

 

Onko tämä sinulle elämäntapa?

Ehdottomasti! Kyllä voisi sanoa, että trikkaus näkyy vahvasti arjessani ja menee usein monien asioiden edelle. Olen yliopisto-opiskelija, mutta varaan aina silti paljon aikaa trikkaukselle ja sen oheisharjoittelulle. Tuntuu kuitenkin, että opiskelun, treenaamisen, valmentamisen ja levon/rentoutumisen välillä säilyy yleensä hyvä tasapaino.

 

Miten tuet lapsia ja nuoria harjoituksissa?

Harjoituksissa minulle on tärkeää, että uudet harrastajat saavat henkistä tukea ja vinkkejä harjoitteluun. Treeneissä yritetään saada harrastajat työskentelemään kovaa, jotta onnistumisen kokemuksia tulisi. Itsensä puskeminen sopivasti voi olla etenkin aluksi hankalaa, mutta se on välttämätöntä, että tässä lajissa pärjää ja, että kiinnostus säilyy. Yritän aina lisäksi painottaa, että kotona olisi hyvä tehdä perusvoima- ja notkeusharjoittelua, jotta temppuihin saataisiin lisää voimaa nopeammin.

Mitkä ovat sinun arvosi trikkauksen ohjaajana?

Ohjaajana pyrin aina antamaan kaikkeni. Harrastajien tulisi saada tietää kaikki tarpeellinen tempuista ennen kuin niitä harjoitellaan. Pyrin aina ottamaan huomioon harjoituksissa erityisesti uusien harrastajien erityistarpeet temppujen opettelun suhteen. Kaikilla tulisi olla hauskaa harjoituksissa ja kaikkien tulee saada samat mahdollisuudet uuden oppimiseen.

 

Miten yhteisöllisyys näkyy trikkaustoiminnassa?

Trikkaukseen kuuluu minusta toisten tukeminen ja yhdessä treenaaminen. Aina kun löytyy yhteinen aikataulu ja treenipaikka, niin pyritään treenaamaan yhdessä. Silloin tulee yleensä myös puskettua itseään hiukan kovempaa. Sosiaalisessa mediassa kuuluu asiaan, että kavereiden videopostauksista tykätään ja niitä kommentoidaan. Trikkaajat käyttävät ylipäätään paljon Instagramia videoidensa jakamiseen. Trikkaustapahtumissa, eli gatheringeissa yhteisöllisyys näkyy kaikkein parhaiten. Siellä trikataan ja jutellaan trikkauksesta isolla porukalla. Kaikki tukevat toisiaan ja fiilis on katossa.

 

Minkä verran Suomessa on trikkauksen harrastajia?

Tämä on vaikea kysymys. Vastausta en tähän osaa antaa. Se riippuu siitä kuka itsensä määrittelee trikkauksen harrastajaksi ja kuka ei. Ennen kaikki trikkauksen harrastajat olivat itseoppineita ja silloin oli helpompi sanoa kuka piti itseään trikkaajana ja kuka ei. Kaikki trikkaajat vähintään tiesivät toisensa. Nyt trikkauksen harrastajamäärät ovat kasvussa, koska LegendTrick Gym Tampereella järjestää runsaasti ohjattuja tunteja.

 

Millaisena näet trikkauksen tulevaisuuden olevan Suomessa?

Luulen, että kun harrastusmahdollisuudet ja tietämys trikkauksesta lisääntyvät, lajin harrastaminen tulee lisääntymään merkittävästi. Näin kävi jo Tampereella LegendTrick Gymin ansiosta.

 

Kenelle suosittelisit trikkausta?

Trikkaus sopii kaikille. Kannattaa erityisesti kokeilla, jos voltit ja omalla keholla tehtävät temput ja kehonhallinta kiinnostavat. Jos tuntuu, että et ole löytänyt vielä omaa lajiasi niin kannattaa kokeilla trikkausta! Kun alkukankeudet on sivuutettu ja harjoittelu suoritetaan turvallisesti, niin treenifiilis sen kuin paranee vaan, kun uusia temppuja ja oivalluksia satelee!

 

Topi Rantanen, trikkaaja / trikkauksen ohjaaja

 

Mitä trikkaus merkitsee sinulle?

Trikkaus on itselleni vielä melko uusi laji, jota olen alkanut harrastamaan viimeisen vuoden aikana aktiivisesti. Lajissa parasta on sen monipuolisuus, näyttävyys ja loputtomat eri liikeyhdistelmät. Lisäksi laji antaa tilaa luovuudelle sekä oman tyylin kehittämiselle. Olen aina ollut hyvin kiinnostunut kehon erilaisesta liikuttamisesta, joka johti myöhemmin aikuisiällä yleisesti temppujen harjoitteluun ja nyt trikkaukseen. Tämä laji on muodostunut itselleni jo osaksi identiteettiäni.

Mitä kautta löysit trikkauksen?

Vasta aikuisiällä hyvien olosuhteiden mahdollistaessa aloitin harjoittelemaan temppuja, jotka tunnetaan paremmin voimistelun puolelta. Arabialaiset kärrynpyörät, flikit, voltit ja volttikierteet olivat ensimmäisiä asioita, joihin tutustuin temppuilun maailmassa. Myöhemmin harjoittelin muutamia trikkaustemppuja, joita näin muiden tekevän samoissa treenitiloissa ja ymmärsin pian, että tämähän on aivan oma lajinsa. Siitä se sitten lähti.

Miten tuet lapsia ja nuoria harjoituksissa? 

Monille lapsille on vaikeaa heittäytyä mukaan harjoittelemaan asioita, joita ei heti osaa. Muistan tämän myös omasta lapsuudestani. Haluankin innostaa ja tukea lapsia treeneissä muistuttamalla heitä, että kaikkea ihan uskomatontakin voi oppia, kun jaksaa vain yrittää uudelleen tarpeeksi kauan ja, että tässä tapauksessa parhaimmat trikkaajat ovat harjoitellessaan epäonnistuneet satojatuhansia kertoja. Oppia tulee vain harjoitellen ja yrittäen. Jo opittujakin asioita tulee myös kerrata ja kantaa mukana omissa treeneissä.

Mitä arvoja sinulla on ohjaustyössäsi?

Hyvän aikuisen rooli on tärkeä. Kohtelen jokaista harjoittelijaa tasavertaisesti, mutta ohjauksessa on pystyttävä huomioimaan myös erilaisten yksilöiden kohtaaminen. Jokainen henkilö on erilainen persoona, joten yritän löytää tavan, jolla voin innostaa ja motivoida heitä sekä saada opin tarttumaan mahdollisimman hyvin. Vaikka koenkin olevani rento ja helposti lähestyttävä ohjaaja, pidän myös tärkeänä, että tunneilla kuunnellaan ohjaajaa ja käytetään harjoitteluaika harjoitteluun eikä häsläämiseen. Kurinalaisuus akrobaattisissa lajeissa on hyvin tärkeää, jotta vältytään turhilta loukkaantumisilta.

 

Mitä näet trikkauksen olevan tulevaisuudessa Suomessa?

Trikkaus on ollut nousussa jo pitkään, mutta erityisesti kasvu on ollut silmin nähtävää sen jälkeen, kun Vellu Saarela perusti Tampereelle Suomen ensimmäisen trikkaussalin Legend Trick Gymin! Harrastajamäärät ja kysyntä nousee koko ajan ja nyt kun meillä on Helsingissäkin trikkauskurssi, on ollut hienoa olla paikalla ja nähdä, kuinka trikkaus lajina houkuttelee ihmisiä harrastamaan. Uskoisin, että pitkäjänteisellä työllä ja hyvällä energialla toimien yhä useampi ihminen kuulee lajista ja innostuu harrastamaan, jolloin trikkauksen kysyntä kasvaa muuallakin Suomessa.

Kenelle suosittelisit trikkausta?

Kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kehonhallinnasta, dynamiikasta ja itsensä haastamisesta. Trikkaus on lajina niin monipuolinen, että on paljon liikkeitä, joita pystyy harjoittelemaan ilman sen kummempaa urheilutaustaa. Toki laji vaatii motoriikkaa, tasapainoa, liikkuvuutta ja räjähtävyyttä, mutta kaikki nämä kehittyvät harjoitellessa. Trikkaus tuo omaan elämään todella paljon iloa, haastetta ja mielenkiintoa niin, että uskon sen tuovan myös muille sitä samaa. Mikä olisi hauskempaa, kuin oppia uusia temppuja, joita voi tehdä lähes missä vaan?

Mitä trikkaajien yhteisöllisyys merkitsee sinulle?

Kyllä yhteisöllisyys on iso juttu. Vaikka olenkin tottunut treenaamaan paljolti yksin, koska minulla on erilaiset työajat kuin monilla lajia harrastavilla kavereilla, kyllä aina kavereiden kanssa on hauskempaa treenata. On myös hienoa, että trikkauspiireissä järjestetään yhteisiä treenitapahtumia eli jameja. Itse pyrin tulemaan aina paikalle, jos mahdollista, koska meininki niissä on aivan älytön! Sieltä saa todella paljon lisää boostia omiin treeneihin ja samalla näkee kavereita, myös niitä, jotka asuvat täysin muilla paikkakunnilla. Samalla kun treenaa, voi pitää hauskaa ystävien kanssa!

Avaa WhatsApp tästä
Moro!
Kuinka voimme auttaa?